Sådan smitter influenza February 24 2015

Familie med influenza

Det kan være en nærmest umulig opgave at forhindre, at familien bliver smittet med influenza, hvis først en voksen eller et barn er smittet. Influenza smitter nemlig allerede fra et par dage før, du mærker de første tegn på, at du er ved at blive syg.

Det tager ca. 18-24 timer fra du er blevet smittet, til du bliver syg.

Voksne kan smitte i 3-5 dage efter første tegn på sygdom, børn kan smitte i helt op til 7 dage efter sygdomsdebut.

Influenza smitter dels ved nys og host og dels ved fysisk kontakt. Det er derfor en rigtig god idé at være ekstra opmærksom på, hvordan du opfører dig, hvis du har fået influenza, og gerne vil undgå at resten af familien følger trop.

Noget af det vigtigste er, at du holder dine hænder rene. Det vil sige, at du hoster og nyser i dit ærme - ikke i dine hænder, og at du vasker hænderne jævnligt. På den måde undgår du at overføre virus til resten af familien, når du rører ved dem.

Da influenzavirus er luftbåren, og altså kan smitte gennem luften, er det vigtigt at få luftet ud hver dag, så luften i boligen er ren og frisk. Skift også gerne håndklæderne ofte i den periode, hvor du eller flere er syge, så der ikke overføres virus ad den vej.

Skulle uheldet være ude og familien lægger sig med bl.a. hoste, er her et lille tip, der efter min mening virker meget bedre end hostesaft: Nellie Dellies Sweet lakridser! De er sødet med stevia, smager skønt, og så stilner de hosten bedre end noget, jeg ellers har prøvet. Det skulle da lige være Bronchosan dråber. De virker nemlig også ret godt :-)